top of page
Search

Markkinointiharjoittelijana 325 Median levy-yhtiössä

Moikka kaikki! Mun nimi on Lili ja oon toiminut 325 Median markkinointiharjoittelijana viimeisen 4kk ajan; kuluneet kuukaudet ovat hujahtaneet ohi silmänräpäyksessä. Nyt kuitenkin harjoitteluni loppuessa halusin jakaa ja kertoa teille kaikille, miten päädyin tänne ja mitä kaikkea pääsin tekemään ja oppimaan työskennellessäni ensimmäistä kertaa unelma-alallani, musiikin parissa.


Opiskelen nyt kolmatta vuotta kauppatieteitä Vaasan yliopistossa ja pääaineena keskityn markkinointiin; kaupallinen ala siis kiinnostaa. Tämän lisäksi, minulla on pienestä pitäen ollut haaveena työskennellä tulevaisuudessa jollain tavalla musiikin parissa, sillä musiikki on ollut aina osa elämääni mm. vuosien soittamisen, yleisen kiinnostuksen ja intohimon myötä.


Sattumusten kautta eräänä toukokuun maanantaiaamuna astelin ensimmäistä kertaa 325 Median levy-yhtiön töölön toimistolle jännitystä ja innokkuutta täynnä. Tulisin toimimaan yrityksen markkinointiharjoittelijana tulevan kesän ajan.


Harjoitteluni aikana pääsin mm. kirjoittamaan tiedotteita uusista julkaisuista, päivittämään nettisivuja, osallistumaan artistien promokuvausten ja yleisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen, kuvaamaan ja suunnittelemaan youtubevideoita, ylläpitämään somea, kirjoittamaan blogia, avustamaan uusien artistien urasuunnittelussa...ja tässä vain muutama esimerkki, sillä lista jatkuisi muuten ikuisuuden. Se mikä minusta oli ehkä hienointa, oli se, että pääsin kuluneen kesän aikana tekemään ja oppimaan asioita, mitä en edes tullut ajatelleeksi, että minun olisi hyvä oppia. Joka päivä, viikko ja kuukausi toi mukanaan uusia haasteita ja uutta opittavaa; ja tämä on mielestäni asia, joka tekee harjoittelusta ja ylipäätään työstä kiinnostavan ja hyödyllisen.


Työharjoittelun ideana minun silmissäni on se, että pääsee hyödyntämään ja konkretisoimaan niitä “koulunpenkillä” opittuja asioita sekä kirjaimellisesti näkemään omilla silmillä, mitä alalla oikeasti tapahtuu siellä “behind the scenes”. Omalla kohdallani, oli hienoa huomata ja oivaltaa asioita yritysmaailmasta, mitä opintojenkin aikana on tullut opittua ja vaihtoehtoisesti myös huomata, että oikeassa elämässä asiat eivät aina välttämättä toteudu tai onnistu halutun kaavan mukaisesti: virheitä sattuu, niistä opitaan, kehitytään ja elämä jatkuu.


Palkitsevinta 325 Median harjoittelussani oli se, että minulle annettiin vastuuta. Pääsin näkemään, kun ne omat pienet ideat muuttuivat suunnitelmasta konkreettiseksi asiaksi. Sain myös mahdollisuuden nähdä ja kokea työilmapiirin, jossa kaikilla oli yhteinen intohimo; musiikki. Ihmisten voimakas tahto, palo ja innokkuus musiikkia kohtaan oli se, mikä teki jokaisesta päivästä ainutlaatuisen. Minusta on äärimmäisen motivoivaa, kun ympärillä olevilla ihmisillä on määrätietoinen katse tulevaisuuteen, halu kehittyä ja usko itseensä, sillä se puskee myös itseensä eteenpäin.


Nyt voin rehellisesti kertoa teille, että sanonnat ja ihmisten puheet ovat täysin totta: kun pääsee tekemään työtä, joka oikeasti kiinnostaa, ei se edes tunnu työltä.


325 Median levy-yhtiössä on huikea jengi kasassa ja oli ilo olla osana oppimassa heidän kanssaan!


Musaterkuin,

Lili // 325 Media

Marketing Trainee

Recent Posts

See All

Ovatko muut artistit minun kilpailijoita?

Useimmat ihmiset ovat luonnostaan hieman kilpailuhenkisiä; itseään verrataan toisiin, otetaan mallia, ollaan kateellisia ja välillä taas ihannoidaan. Varmasti jokaisella alalla on edes jonkin verran k

Comments


bottom of page